ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

0
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ( ΔΕΠΟΛ )
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ( ΔΕΠΟΛ )

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ( Δ.Ε.ΠΟΛ )

Εμείς οι ανένταχτοι Έλληνες πολίτες, χωρίς κομματικές ταυτότητες, θεωρούμε εθνικό μας καθήκον την άμεση αντίδραση στη λαίλαπα της καταστροφής και της υποτέλειας που τόσα χρόνια μας ανάγκαζαν να υποστούμε τόσο οι πολιτικές υποτέλειας των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της τωρινής κυβέρνησης. Ο μόνος τρόπος είναι να οργανωθούμε και να αντισταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Για τον λόγο αυτό φωνάζουμε σε όλες και όλους:

ΕΝΩΘΕΙΤΕ και δώστε τη δύναμη που χρειάζεται για να αντισταθούμε ενάντια στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που οδήγησαν στην κοινωνική εξαθλίωση αυτού του τόπου. Καλούμε όλους τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, σε μία ΕΝΩΣΗ, για να διεκδικήσουμε συλλογικά και συμμετοχικά, αλλά και με ίσους όρους, τα Δίκαια, την Αξιοπρέπεια και τη Λαϊκή κυριαρχία, όπως ειδικά η τελευταία αποτυπώνεται στο Σύνταγμα βάση του θεμελιώδους άρθρου 1 παρ. 2 και του άρθρου 52. Θέματα τα οποία έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε για εμάς, για την οικογένειά μας, για τους συνανθρώπους μας, για τα παιδιά μας και κυρίως για τη Χώρα μας

Μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση θεωρήσαμε επιβεβλημένη τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, με την επωνυμία « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΔΕΠΟΛ) », μακριά από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις, μακριά από τις ταμπέλες που σπέρνουν τη διχόνοια στον Ελληνικό λαό και καθορίζουν τη ζωή μας. Ενάντια στις αντιλήψεις που στόχο έχουν τη διάβρωση της οικογένειας, την απαξίωση των ηθών, εθίμων και αξιών, την προσβολή της αξιοπρέπειας, την δήμευση της ιδιοκτησίας, την Εθνική μας ταπείνωση, και εν τέλει την κατάργησή μας ως έθνος κράτος.

Ο Φορέας έχει σκοπό:

– Την μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους, όπως προκύπτει από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ για την επιβίωση ενός λαού, ώστε τα αποτελέσματά του να έχουν άμεση θετική επίδραση στους καταχρεωμένους πολίτες και την Ελλάδα ( επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009,άρση κάθε είδους πλειστηριασμού και επανεξέταση του στάτους των πολιτών,διαγραφή δανείων προς Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν,κρατικοποίηση όλων των Τραπεζών, πλην της Τράπεζας της Ελλάδος που δεν ανήκει στο Κράτος και είναι συνδεδεμένη με την ΕΚΤ και δημιουργία νέας Τράπεζας της Ελλάδος με την μορφή ΚΤΕ, δηλαδή Κεντρική Τράπεζα Ελλάδος).

– Πιστεύουμε στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης και στην αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των χωρών-κρατών όπου όλα τα κράτη είναι ισότιμα και διατηρούν την εθνική τους υπόσταση, την κρατική τους οντότητα και αξιοπρέπεια. Αλλά ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την νομισματική ένωση, θεωρώντας ότι η Οικονομική ανεξαρτησία ενός Κράτους , ορίζει και την ίδια την ανεξαρτησία του. Είμαστε υπέρ του Εθνικού νομίσματος και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας

– Την Απόδοση ευθυνών (εντός και εκτός Ελλάδος) ,προς όλους όσους η Δικαιοσύνη κρίνει υπεύθυνους για την εξαθλίωση των πολιτών, με υποχρεωτική αποζημίωση της Ελλάδας από τους εμπλεκόμενους συμμετέχοντες όργανα και δανειστές (όποια υπόσταση και αν έχουν αυτοί).

– Τον ενδελεχή έλεγχο όλων των ιδιωτικοποιήσεων και με ρήτρα ακυρότητας όλων των συμβάσεων πώλησης δημόσιας περιουσίας και πόρων της Ελλάδας που υπεγράφησαν με ενδεχόμενο δόλο εις βάρος της Χώρας .

– Την εγγραφή των κατοχικών Γερμανικών Δανείων στον προϋπολογισμό του Κράτους, που παρανόμως δεν αποδίδονται.

– Την Αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων του Ηπειρωτικού, Θαλάσσιου, Υποθαλάσσιου χώρου, στο έδαφος και υπέδαφος της επικράτειας.

– Την ποσόστωση στο θέμα των μεταναστών, βάσει των ανοχών της Χώρας και του Διεθνούς Δικαίου και κατάργηση της προσφοράς Ιθαγένειας, παρά μόνο Υπηκοότητας, σε μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. (υπό προϋποθέσεις)

– Την διατήρηση των ιστορικών καταβολών μας, των αρχών της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της αναθεώρησης του Συντάγματος και της διασφάλισης της δημοκρατίας.

– Απορρίπτει κάθε είδους διαπραγμάτευση, που αναφέρεται στην εκχώρηση και τα όρια της Εθνικής μας Κυριαρχίας καθώς και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

– Είναι υπέρ της άρσης οποιασδήποτε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Θεωρεί «μη διαπραγματεύσιμα» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με το Αιγαίο και τα σύνορα γενικότερα.

– Κατοχυρώνει την ισοπολιτεία, ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

– Υπηρετεί το πολίτευμα της δημοκρατίας και επιδιώκει την ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

– Αναγνωρίζει τις αξίες και την διαχρονικότητα του Χριστιανισμού. Αναγνωρίζει την προσφορά του στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυάται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.

– Επιδιώκει και θέλει μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά, όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια, μέσα από την δίκαιη φορολόγηση των εισοδημάτων βάσει της φοροδοτικής ικανότητας έκαστου, δίνοντας κυρίαρχο λόγο στον ελεύθερο επαγγελματία και στην μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

– Στηρίζει με κάθε μέσον την παιδεία μας, την ανάδειξη των Ελληνικών παροικιών και των δημιουργικών αδελφών μας, απανταχού της οικουμένης, καθώς και την πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού

Στόχος της ΔΕΠΟΛ, είναι να συμβάλλει καθοριστικά στην ΕΝΩΣΗ των Ελλήνων Πολιτών πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές. Μόνο με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου, με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις ενωμένες, μπορούμε να ξεφύγουμε από τον μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας, της υπερχρέωσης και του αφανισμού!

Όλα τα ανωτέρω, είναι προτάσεις Ελλήνων Πολιτών, που βλέπουν την Χώρα και τον κοινωνικό ιστό της να καταρρέει και επιθυμούν την γρήγορη και αναίμακτη ανασυγκρότηση της Χώρας, της ΕΛΛΑΔΑΣ μας!!!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here