ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

0
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πολύς λόγος για την συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθότι δεν άλλαξε στην ουσία τίποτα, απλά να είχαμε να λέγαμε και για αποπροσανατολισμό, όλη αυτή η σπέκουλα.

Και το εξηγούμε παρακάτω:

Οι παπάδες και οι εκπαιδευτικοί ποτέ δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι με την ευρύτερη έννοια. Ο υπ-άλληλος ανήκει στην υπηρεσία των πολιτών, γιαυτό ονομάζονται και δημόσιες υπηρεσίες οι οργανισμοί του κράτους που ασκούν τις υπηρεσίες τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι παπάδες και οι εκπαιδευτικοί ασκούν λειτούργημα χωρίς την ιδιότητα του υπ-αλλήλου, και ονομάζονται λειτουργοί.
Δεν λαμβάνουν μισθό, αλλά αποζημίωση τιμής ένεκεν του λειτουργήματος,κάτι σαν επιδότηση. Γι αυτό τον λόγο εποπτεύονται και από το ίδιο υπουργείο.
Η σχέση τους με τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα είναι για πρακτικούς λόγους, καθώς και η αποζημίωση τους με τα μισθολογικά.
Συνεπώς η απόφαση για απεξάρτηση της εκκλησίας από το κράτος, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, διότι ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, εφόσον θα παίρνουν τα χρήματα όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός σαν επιδότηση.

Εκπληρώνει όμως τον ιδεολογικό χαρακτήρα της κυβέρνησης στον χώρο του ιδεατού και μόνο για να νομίζουν οι ψηφοφόροι ότι κάτι έγινε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here