Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

0
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μας έχουν πρήξει τελευταία, με τις αναβαθμίσεις των Οίκων ( ανοχής ), με τα καλά αποτελέσματα της οικονομίας και με το διαφαινόμενο … κούρεμα του χρέους!
Κανένας δεν τολμά να πει την αλήθεια: Το κράτος δεν παράγει δικό του εισόδημα, αλλά αναδιανέμει το εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας. Επομένως σε κάθε περίπτωση αυτός που καλείται να πληρώσει έστω κι ένα βαθιά κουρεμένο χρέος, είναι τα νοικοκυριά. Το κράτος απλά λειτουργεί ως διαμεσολαβητής.
Ας θέσουμε λοιπόν το εξής απλό ερώτημα:
Πόσο περισσεύει από το εισόδημα που παράγει η οικονομία για τα νοικοκυριά προκειμένου να πληρωθεί έστω μέρος του χρέους; Τι κάνει κάθε νοικοκύρης για το νοικοκυριό του προκειμένου να δει αν μπορεί να συνεχίσει την εξυπηρέτηση ενός χρέους; Υπολογίζει πόσα από το εισόδημά του χρειάζονται για τα απαραίτητα που χρειάζεται αυτός και η οικογένειά του για να ζήσουν. Το υπόλοιπο -αν υπάρχει- είναι η βάση με την οποία υπολογίζει ο καλός νοικοκύρης πόσο από το χρέος μπορεί να εξυπηρετήσει.
Όλοι μιλάνε για κούρεμα και ότι άλλο φανταστείς, αλλά κανείς δεν λέει τι θα στοιχίσει αυτό σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό!
Όταν μιλάμε για δημόσιο χρέος θα πρέπει να ξεκινήσουμε όχι από τα δημοσιονομικά, αλλά από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Τι περισσεύει σήμερα από το μέσο νοικοκυριό με βάση το οποίο μπορεί να πληρωθεί μέρος του δημοσίου χρέους; Απολύτως τίποτε!
Όποιος λοιπόν ζητά την εξυπηρέτηση του χρέους είτε με απομάκρυνσή του κατά μερικά χρόνια, είτε κουρεύοντας το μεγαλύτερο μέρος του, οφείλει να πει στον απλό εργαζόμενο νοικοκυριό τι θα σημάνει αυτό σε φόρους και λιτότητα. Γιατί, όσο ψεύτης, πωρωμένος, ή ανόητος κατ’ επάγγελμα είναι ένας ειδικός, εξυπηρέτηση χρέους χωρίς φοροεπιδρομές και λιτότητες σε βάρος των νοικοκυριών του λαού ,δεν μπορεί να γίνει σε μια οικονομία που δεν παράγει επαρκές διαθέσιμο εισόδημα ούτε καν για τις βασικές καταναλωτικές δαπάνες.
Όλα τα άλλα είναι για τους αφελείς και τους ανόητους, ή για τους επιτήδειους!
Δυστυχώς όμως σε αυτό το Κράτος που ζούμε, τα πάντα σε αυτούς απευθύνονται, γιατί τελικά είναι η πλειοψηφία του κόσμου που ψηφίζει, χωρίς να ρωτάει, χωρίς να ενημερώνεται, χωρίς να διαβάζει, αλλά κρίνοντας πόσο γνώριμος είσαι, ακόμα και σαν παίκτης του ποδοσφαίρου!
Έτσι ο πατριάρχης ευλογεί την επίθεση Ερντογάν στην Συρία, ο Αρχιεπίσκοπος συναινεί στο όνομα των Σκοπίων με το παράγωγο Μακεδονία, η Κυβέρνηση αφήνει τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο, τους Αλβανούς να διεκδικούν την Ήπειρο και την Θράκη να την παίζει κορώνα γράμματα,ενώ οι Γερμανοί ζητούν την άδεια της Τουρκίας για έρευνες μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, ως και αν ήταν Τουρκικό έδαφος ( όπως μας έχουν ξεπουλήσει οι πολιτικοί μας ταγοί, τελικά όλα πιθανά είναι )!

Από κάτω ένας λαός υπόδουλος φοβισμένος μην και φύγει από την Ε.Ε. και το ευρώ που τον κατέστρεψε , μην και ανοίξει μύτη σε κανένα επεισόδιο στον κανακάρη της που πίνει τον φραπέ του ,κρατώντας το iphone στο χέρι στην απέναντι καφετέρια και μην χαλάσει το χουζούρι του το απόγευμα, μετά το φαγητό και το κρασάκι του, φορώντας πυτζάμες, ρόμπα και παντόφλες, παρακολουθώντας Power of love, ειδήσεις στον ΣΚΑΙ και το βράδυ πανευτυχής survivor, χωρίς να σκεφτεί αν κάποιοι δεν έφαγαν η δεν έχουν σπίτι να μείνουν. Εξάλλου τι μας νοιάζει εμάς ρε αδελφέ!
Αν σε όλα αυτά κάνω λάθος ( μακάρι δηλαδή ), να βγείτε και να μου το πείτε, αλλά δυστυχώς………

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗΡΘΕ Η ΩΡΑ
Επόμενο άρθροΑΝΙΚΑΝΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here