ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Δ.Ε.ΠΟΛ.

4
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
« ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚA ΕΝΩMEΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ » (Δ.Ε.ΠΟΛ.)

ΑΡΘΡΟ 1
ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΕΔΡΑ, ΕΜΒΛΗΜΑ

1.1 Στην Αθήνα σήμερα Στις ………………. ιδρύεται πολιτικός φορέας με τη νομική μορφή κόμματος και την επωνυμία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, με συντομογραφία ( Δ.Ε.ΠΟΛ. ).
1.2 Έδρα του πολιτικού φορέα είναι η Αττική και συγκεκριμένα, επί της οδού ………………… Ο φορέας δραστηριοποιείται πολιτικά όπου υπάρχουν Έλληνες πολίτες ενώ γραφεία μπορούν να δημιουργηθούν τόσο εντός όσο και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας.
1.3 Η επίσημη ιστοσελίδα του φορέα βρίσκεται στη διεύθυνση …………. η οποία αποτελεί ιδιοκτησία του. Ο πολιτικός φορέας έχει σφραγίδα στην οποία απεικονίζεται το έμβλημα του φορέα και αναγράφεται η επωνυμία του. Ρητά συναποφασίστηκε ότι οι αρχές που αναγράφονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη δεν μπορούν να καταργηθούν ούτε να μεταβληθούν και ισχύουν για πάντα. Μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, γίνεται συμπληρωματικά να προστεθούν νέες αρχές οι οποίες όμως δεν θα είναι ποτέ σε αντίθεση με τις ήδη κατατεθειμένες όπως αυτές περιγράφονται στην Ιδρυτική διακήρυξη
1.4 Έμβλημα του φορέα είναι :

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΠΟΛ.

Περιγραφή εμβλήματος:
Το έμβλημα αποτελείται από δύο χέρια σε χειραψία σύσφιξης σχέσεων , μεταξύ των πολιτών , σε σχήμα V , το σχήμα της Νίκης. Στο επάνω μέρος βρίσκεται η ονομασία του πολιτικού φορέα « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ », στο κάτω δε μέρος η συντομογραφία του πολιτικού φορέα « Δ.Ε.ΠΟΛ. »

ΑΡΘΡΟ 2
ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

H ΔΕΠΟΛ ως κύριο σκοπό έχει να εκφράσει πολιτικά όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι τα Μνημόνια που έχουν επιβληθεί δολίως και σκοπίμως στη χώρα είναι παράνομα και καταστροφικά. Επιπλέον σκοποί του πολιτικού φορέα λοιπόν είναι :
2.1 Η επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, η οποία έχει αφαιρεθεί/εκχωρηθεί παράνομα και καταχρηστικά βάσει σχεδίου από τη χώρα μας, από τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς επονομαζόμενος κατά παραπλάνηση ¨θεσμούς¨ εξαιτίας ενός δόλιου, παράνομου και τοκογλυφικού δημόσιου χρέους.
2.2 Η κατάργηση των Μνημονίων και η άρση με αναδρομική ισχύ των συνεπειών τους, η αποχώρηση της χώρας από το ΔΝΤ, η άμεση παύση πληρωμής του δημόσιου χρέους με τη συνακόλουθη μη αναγνώριση και διαγραφή του.
2.3 Η επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα ,για την οικονομική ανεξαρτησία της Χώρας ,που αντικατοπτρίζει και την Εθνική ανεξαρτησία της.
2,4 Η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στον ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.
2.5 Ο κρατικός έλεγχος όλων των τραπεζών, πλην της ΤτΕ και η φορολόγηση των κερδών τους.
2.6 Η δημιουργία κράτους με αποτελεσματική δημόσια διοίκηση προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
2.7 Η ουσιαστική και τυπική δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος, βάσει των επιταγών του ισχύοντος Συντάγματος.
2.8 Το δικαίωμα των πολιτών για πλήρη, μη παραπλανητική και ελεύθερη ενημέρωση, με θέσπιση αντίστοιχης υποχρέωσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
2.9 Η αναθεώρηση των νόμων παραγραφής κακουργηματικών και εγκληματικών πράξεων κατά του δημοσίου με αναδρομική ισχύ, όποτε και αν αυτά συνετελέσθησαν.
2.10 Η άρση της βουλευτικής ασυλίας, διότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και η συνταγματική θέσπιση της άμεσης ανακλητότητας των επίορκων βουλευτών και μελών της κυβέρνησης, σε περίπτωση εξαπάτησης του εκλογικού σώματος και ανακολουθίας μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και κυβερνητικών έργων με ταυτόχρονη θέσπιση ποινών.
2.11 Η δήμευση της περιουσίας των φαύλων και διεφθαρμένων καταχραστών του δημόσιου χρήματος. Η τιμωρία των ένοχων που έφεραν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και όλων εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών και τη καταστροφή της εθνικής οικονομίας όπως επίσης και την αρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας.
2.12 Η αναθεώρηση του Συντάγματος με σκοπό την εξασφάλιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των δικαιωμάτων των πολιτών με την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την θέσπιση ανωτάτου ορίου παραμονής σε κυβερνητικές θέσεις, την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου και την υποχρεωτική καθιέρωση δημοψηφισμάτων σε εθνικό επίπεδο, το αποτέλεσμα των οποίων θα δεσμεύει την Διοίκηση.
2,13 Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και η απόδοση Δικαιοσύνης. Η ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης με αυστηρή εφαρμογή της διακρίσεως των εξουσιών και εξασφάλιση του δικαιώματος εύκολης πρόσβασης σε αυτήν από τον μέσο πολίτη καθώς και κατάργηση του φαινομένου της δαιδαλώδους και χαοτικής πολυνομίας
2.14 Η επαναφορά της ανάπτυξης της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας για τους αμυντικούς σκοπούς της χώρας, καθώς επίσης και της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.
2.15 Η εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και η επιδίωξη της αυτάρκειας, ως Ιδανικό, ως Φιλοσοφία και ως Πολιτική Οικονομία.
2.16 Η προστασία των εθνικών μας συνόρων και της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας από κάθε είδους εχθρική επεκτατικότητα και επιβουλή από οπουδήποτε και αν προέρχονται, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.
2.17 Η οριοθέτηση και η ανακήρυξη -5της ελληνικής Α.Ο.Ζ.
2.18 Η Διατήρηση και εξασφάλιση της ελεύθερης ύπαρξης και ειρηνικής ανάπτυξης του ελληνικού έθνους, του ελληνικού πολιτισμού και της συνέχειας της εθνολογικής υπόστασης και της ιδιαίτερης διαχρονικής πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων.
2.19 Η δωρεάν παιδεία για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Την δημιουργία εκπαιδευτικού συστήματος που θα αναπτύσσει την δημιουργική και κριτική ( αναλυτική και συνθετική ) σκέψη και κατ επέκταση μορφωμένων και ελεύθερων Ελλήνων πολιτών.
2.20 Η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών, της παράδοσης και της ελληνικής γλώσσας.
2.21 Την προστασία του οικοσυστήματος, του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της ελληνικής γης. Δημόσια αγαθά κρίσιμα για την επιβίωση όπως οι υδάτινοι πόροι ενέργεια καθώς άμυνα και τηλεπικοινωνίες να είναι υπό κρατικό έλεγχο και επίβλεψη.
2.22 Η στήριξη του κράτους πρόνοιας και η εξασφάλιση δημόσιας υγείας για όλους τους Έλληνες πολίτες.
2.23 Η διεκδίκηση και η απαίτηση επιστροφής του « κατοχικού δανείου » από τη Γερμανία, αλλά και των πολεμικών αποζημιώσεων. Η καταγραφή και το πέρασμα αυτών στον προϋπολογισμό του κράτους.
2.24 Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση της δίκαιης απλής αναλογικής.

ΑΡΘΡΟ 3
ΜΕΛΗ – OΡΙΣΜΟΣ

Μέλος του Φορέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ μπορεί να είναι:

3.1 Κάθε ενήλικας Έλληνας το γένος, Έλληνας πολίτης με πλήρη πολιτικά δικαιώματα, καθώς και πολίτης οποιασδήποτε χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτης χώρας, εφόσον του έχει αναγνωριστεί νόμιμα και συνταγματικά το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην Ελλάδα.
3.2 Όποιος αποδέχεται την Ιδρυτική Διακήρυξη και το καταστατικό του πολιτικού φορέα.
3.3 Όποιος εγγράφεται στους καταλόγους μελών.
3.4 Όποιος καταβάλλει με συνέπεια και κατά τακτικά χρονικά διαστήματα την οικονομική του συνδρομή, η οποία ορίζεται στα 5 Ευρώ μηνιαία τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του φορέα και η οποία δύναται να ανακαθοριστεί από τη Διοικούσα Επιτροπή ή από το Σώμα των Μελών όταν αυτό καταστεί δυνατόν.

ΑΡΘΡΟ 4
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Κάθε μέλος του πολιτικού φορέα έχει δικαίωμα:

4.1 Να συμμετέχει μέσα από τα όργανα του πολιτικού φορέα στις διαδικασίες διαμόρφωσης της πολιτικής άποψης, των θέσεων, της στρατηγικής και της τακτικής της ΔΕΠΟΛ.
4.2 Να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το παρόν καταστατικό και σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων.
4.3 Να εκλέγει και να εκλέγεται σε όλα τα συλλογικά όργανα και σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού φορέα.
4.4. Να έχει δικαίωμα ψήφου στις διαδικασίες καθώς και κωδικό πρόσβασης στις ψηφιακές πλατφόρμες ψηφοφοριών του πολιτικού φορέα.
4.5 Να απολαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για τη δράση του πολιτικού φορέα σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος των Συλλογικών Οργάνων, ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στις αποφάσεις, στον έλεγχο και στη δράση του πολιτικού φορέα.
4.6 Να εκφράζει δημόσια την προσωπική του άποψη σε περιπτώσεις που διαφωνεί.
4.7 Να παρεμβαίνει στις διεργασίες, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες της βάσης γύρω από σημαντικά θέματα, καθώς και να ζητήσει συλλογικές διαβουλεύσεις-δημοψηφίσματα ή άλλες από το καταστατικό προβλεπόμενες διαδικασίες.
4.8 Να συμμετέχει στη δημιουργία Τοπικού Γραφείου εφόσον συγκεντρωθούν συνολικά 10 μέλη.
4.9 Να προσφεύγει στην Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας αν κατά την κρίση του συντρέχει λόγος.
4.10 Να συμμετέχει ενεργά στους Τομείς ανάλογα με την ειδίκευση του και την αποδεδειγμένη εμπειρία του, προκειμένου να συμβάλει ενεργά στους σκοπούς της ΔΕΠ.

ΑΡΘΡΟ 5
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Κάθε μέλος του πολιτικού φορέα έχει υποχρέωση:

5.1 Να εκφράζει κοσμίως ελεύθερα την άποψή του σε όλες τις διαδικασίες του πολιτικού φορέα.
5.2 Να υποστηρίζει τις θέσεις του πολιτικού φορέα, να εφαρμόζει και να διαδίδει την πολιτική γραμμή και τις αποφάσεις της ΔΕΠΟΛ. Αν λειτουργεί δε ως εκπρόσωπος του φορέα, οφείλει να υπερασπίζεται και να προωθεί τις θέσεις και τις απόψεις του φορέα που θα προκύπτουν πλειοψηφικά ανεξαρτήτως των προσωπικών του θέσεων και απόψεων.
5.3 Να προσπαθεί να συμμετάσχει το κατά δύναμιν στις δράσεις και τις δραστηριότητες της ΔΕΠΟΛ.
5.4 Να καταβάλλει τακτικά την οικονομική του συνδρομή, η οποία ορίζεται στα 5 Ευρώ μηνιαία για το πρώτο έτος λειτουργίας του φορέα και η οποία δύναται να ανακαθοριστεί από τη Διοικούσα Επιτροπή ή από το Σώμα των Μελών όταν αυτό καταστεί δυνατόν.
5.5 Να προσπαθεί να συμπαρίσταται με κάθε διαθέσιμο και νόμιμο τρόπο σε όποιο μέλος υφίσταται προσωπικές, επαγγελματικές ή πολιτικές επιθέσεις λόγω της πολιτικής δραστηριότητας στα πλαίσια του κόμματος καθώς και σε πρόσωπα που διώκονται για νόμιμες ενέργειες με τις οποίες υπερασπίζονταν της αρχές της ΔΕΠΟΛ.
5.6 Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας πρέπει να είναι σεβαστές από όλα τα μέλη.

ΑΡΘΡΟ 6
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

6.1 Η εγγραφή μέλους γίνεται με υπογεγραμμένη αίτηση. Η αίτηση πρέπει να φέρει την υπογραφή του ενδιαφερομένου. Η Αίτηση υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή με ηλεκτρονική διαδικασία, η οποία σε κάθε περίπτωση θα έχει εγγυήσεις ταυτοπροσωπίας εάν πρόκειται για απομεμακρυσμένη περιοχή είτε αυτή υποβάλλεται ηλεκτρονικά (π.χ. θεώρηση γνήσιου της υπογραφής). Αίτηση μπορεί να υποβληθεί και με εκπρόσωπο/πληρεξούσιο με την διαδικασία των ΚΕΠ.
6.2 Η έγκριση και εγγραφή στο κεντρικό μητρώο μελών γίνεται με ευθύνη του τομέα οργανωτικού. Μετά τη δημιουργία Τοπικών Γραφείων τα νέα μέλη εγγράφονται στο μητρώο μελών της περιοχής και με ευθύνη της συντονιστικής επιτροπής του Τοπικού Γραφείου οι εγγραφές προωθούνται στον τομέα του οργανωτικού ώστε να γίνει η καταχώρηση στο κεντρικό μητρώο. Για την εγγραφή του σε τοπικό γραφείο κάθε νέο μέλος μπορεί και πρέπει να ενημερώνει για αυτήν και την διεύθυνση οργανωτικού με ηλεκτρονικό μήνυμα.
6.3 Σε περίπτωση μη έγκρισης μιας αίτησης νέου μέλους η Διοικούσα Επιτροπή πρέπει να αιτιολογήσει γραπτά την απόφαση της μη έγκρισης και να γνωστοποιήσει αυτήν στον ενδιαφερόμενο.

ΑΡΘΡΟ 7
ΑΡΣΗ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ

7.1 Η ιδιότητα του μέλους λήγει με οικειοθελή παραίτηση και αποχώρηση με ρητή δήλωση του. Η ιδιότητα του μέλους αίρεται εφόσον το μέλος με την συμπεριφορά του δημιουργεί αιτιολογημένα σημαντικό πρόβλημα στο εσωτερικό της λειτουργίας του κόμματος ή βλάπτει την εικόνα της ΔΕΠΟΛ.
7.2 Η ιδιότητα του μέλους αίρεται εφόσον το μέλος συμμετάσχει ή ενεργοποιείται υπέρ άλλου κόμματος, όταν δρα αντίθετα και παραβιάζει το καταστατικό, την ιδρυτική διακήρυξη και τις αρχές της ΔΕΠΟΛ. Την ευθύνη για την άρση της ιδιότητας του μέλους φέρει η Επιτροπή επίλυσης διαφορών.
7.3 Μέλος του πολιτικού φορέα ή των διοικητικών του οργάνων που τυχόν εκλεγεί σε οποιαδήποτε δημόσια θέση και διαπιστωθεί μετά από αδιάσειστα στοιχεία ότι ενεργεί αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις την ιδρυτική διακήρυξη και το παρόν καταστατικό, διαγράφεται αυτομάτως μετά από τις προσήκουσες ενέργειες της επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας.
7.4 Κάθε μέλος που διαφωνεί με τη διαγραφή του μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια.

ΑΡΘΡΟ 8
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Τα όργανα είναι:
8.1 Το Συνέδριο
8.2 Η Κεντρική Επιτροπή
8.3 Η Διοικούσα Επιτροπή.
8.4 Η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας.
8.5 Οι Τομείς ανά αντικείμενο και οι Γραμματείες
8.6 Περιφερειακά /Τοπικά Γραφεία.

ΑΡΘΡΟ 9
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Κ.Ε.)

9.1 Η κεντρική Επιτροπή εξασφαλίζει την πιστή τήρηση της ιδρυτικής διακήρυξης και του καταστατικού, αποφασίζει για όλα τα θέματα του πολιτικού φορέα και αποτελείται από 80 μέλη που εκλέγονται από το συνέδριο. «Προσωρινά και έως το συνέδριο, αποτελείται από τα 215 μέλη που υπέγραψαν για την ίδρυση του πολιτικού φορέα.»
9.2 Σε περίπτωση που δημιουργηθεί κενή θέση στην Κ. Ε., για το οποιοδήποτε λόγο, αυτή η θέση καλύπτεται από τους επιλαχόντες υποψηφίους που έθεσαν υποψηφιότητα στο Συνέδριο. Αν δεν υπάρχουν επιλαχόντες, τότε η θέση καλύπτεται από κάποιο μέλος των συν ιδρυτών του φορέα, κατόπιν μεταξύ τους ψηφοφορία.
9.3 Το όργανο συγκαλείται κάθε 3 μήνες ή συντομότερα εφόσον το απαιτήσουν οι εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις. Η έκταση σύγκληση του οργάνου γίνεται με απόφαση της διοικούσης επιτροπής, μία εβδομάδα νωρίτερα και με συγκεκριμένη θεματολογία.
9.4 Το όργανο μετά την συγκρότησή του σε σώμα εκλέγει την Διοικούσα Επιτροπή και τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου καθώς και αναπληρωτές εφόσον αιτηθεί από τον νέο Γραμματέα.
9.4α Η Κ.Ε. εκλέγει επίσης και τα 4 μέλη που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή.

ΑΡΘΡΟ 10
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

10.1. Το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του πολιτικού φορέα και εκλέγει τον Πρόεδρο του φορέα,έχοντας σαν αποστολή:
α. Τον απολογισμό των εργασιών, δραστηριοτήτων και δράσεων της ΔΕΠΟΛ από τη Διοικούσα Επιτροπή, την
Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας και τον Υπεύθυνο Οικονομικών του πολιτικού φορέα.
β. Την συζήτηση, ανάλυση, και επικαιροποίηση της γενικής θέσης της ΔΕΠΟΛ στην τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Την διατύπωση πολιτικών προτάσεων, προγραμματικών θέσεων και προεκλογικού κυβερνητικού προγράμματος,
γ. Την τροποποίηση του καταστατικού εάν κρίνεται απαραίτητο με πλειοψηφία των 3/5 των ψηφισάντων.
δ. Την εκλογή της επιτροπής επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας.
10.2 Το Συνέδριο συνέρχεται τακτικά κάθε τέσσερα χρόνια. Το Συνέδριο μπορεί να συνέλθει εκτάκτως όταν το αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή ή αν το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών του κόμματος. Το τακτικό συνέδριο αναγγέλλεται τουλάχιστον ενενήντα (90) μέρες πριν, ενώ το έκτακτο τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες πριν την πραγματοποίησή του. Στην ανακοίνωση σύγκλησης του συνεδρίου πρέπει να αναφέρεται η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής, η ημερήσια διάταξή και η έκθεση δράσης της Διοικούσας Επιτροπής, που πρέπει να γνωστοποιηθούν το αργότερο τρείς (3) εβδομάδες πριν την ημερομηνία του συνεδρίου.
10.3 Στο Συνέδριο μετέχουν και ψηφίζουν όλα τα μέλη του πολιτικού φορέα που έχουν εγγραφεί στο κεντρικό μητρώο μελών και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν όλα τα μέλη της ΔΕΠΟΛ.
10.4 Το Συνέδριο διεξάγεται από 5μελή Οργανωτική Επιτροπή, την οποία ορίζει η Διοικούσα Επιτροπή και αποτελείται υποχρεωτικά από τα Ιδρυτικά μέλη του πολιτικού φορέα. Τα μέλη αυτά δεν έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας για κανένα από τα όργανα που θα ψηφιστούν από το συνέδριο.
10.5 Το Συνέδριο ψηφίζει για αλλαγές στο καταστατικό , ή προσθήκες ή αλλαγές στις Αρχές του πολιτικού φορέα με πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων (2/3) των συνέδρων που ψηφίζουν. Πριν τη συζήτηση κάθε θέματος το Συνέδριο αποφασίζει, με απλή πλειοψηφία, αν θα ασχοληθεί ή όχι με το θέμα και σε περίπτωση θετικής απόφασης προχωρά στη συζήτηση των προτάσεων που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο θέμα.
10.6 Ένα μήνα πριν από το Συνέδριο τα περιφερειακά γραφεία ενημερώνουν (επαναβεβαιώνουν) τις καταστάσεις των εγγεγραμμένων μελών, τα οποία έχουν πλήρη δικαιώματα να εκλέγουν και να εκλέγονται και τις αποστέλλουν στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

ΑΡΘΡΟ 11
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

11.1 Η ΔΕΠΟΛ διοικείται από την Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 7 τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά, τα οποία εκλέγονται από την Κ.Ε. που εκλέχτηκε από το Συνέδριο, για τέσσερα χρόνια και συνεδριάζουν τακτικά σε δεκαπενθήμερη βάση. Τα αναπληρωματικά μέλη παρίστανται στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής με δικαίωμα λόγου χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας μέλους της διοικούσας, μπορούν τότε και μόνο τότε να ψηφίσουν εκτάκτως.
11.2 Η Διοικούσα Επιτροπή:
α. Λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διάδοση των αρχών της ΔΕΠΟΛ.
β. Επεξεργάζεται τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό που έχει αποφασιστεί στο Συνέδριο, συντονίζει και οργανώνει τις δράσεις του κόμματος, υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος των μελών, προτείνει πολιτικές συνεργασίες, διατηρεί επικοινωνία με φορείς και φυσικά πρόσωπα με σκοπό την επίτευξη των στόχων της ΔΕΠΟΛ.
γ. Έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και επέκταση των ψηφιακών δομών.
δ. Έχει την ευθύνη για την τήρηση του μητρώου των μελών.
ε. Υποστηρίζει τη δράση των Τοπικών Γραφείων.
στ. Έχει την ευθύνη για δελτία τύπου, ανακοινώσεις και τη συνεχή ροή πληροφόρησης προς τα μέλη και προς το εξωτερικό του πολιτικού φορέα.
ζ. Έχει την ευθύνη για τη σύσταση, σύνθεση και λειτουργία των Τομέων και άλλων επιτροπών έκτακτων ή μόνιμων. Έχει την ευθύνη για την οικονομική βιωσιμότητα του πολιτικού φορέα.
11.3 Η Διοικούσα Επιτροπή μετά την εκλογή της από το Συνέδριο, συγκροτείται σε σώμα και με πλειοψηφία των 3/5 των μελών της. Κατόπιν αιτήματος του προέδρου ορίζει ως και δύο αντιπροέδρους καθώς και τον οικονομικό υπεύθυνο του κόμματος.
11.4 Σε περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, αυτό αναπληρώνεται από τον αναπληρωτή κατά σειρά εκλογής και ορίζεται νέος αναπληρωτής στην θέση αυτή από την διοικούσα. Η αναπλήρωση επιτρέπεται για έως πέντε (5) μέλη, ενώ σε περίπτωση περισσότερων παραιτήσεων η Διοικούσα επιτροπή ή σε περίπτωση έκπτωσης όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, προσφεύγει στο Κεντρικό Συμβούλιο το οποίο είναι υποχρεωμένο να ανακοινώσει ημερομηνία έκτακτου Συνεδρίου.
11.5 Ο Πρόεδρος του πολιτικού φορέα εκφράζει και εκπροσωπεί την ΔΕΠΟΛ σε όλες τις εκδηλώσεις της τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Την εκπροσωπεί ενώπιον των επίσημων θεσμών της χώρας, δηλαδή σε κάθε δικαστήριο και αρχή του Κράτους, πολιτικούς φορείς, Τραπεζικά Ιδρύματα, Μέσα Ενημέρωσης, θεσμικούς παράγοντες στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας ενεργώντας με μόνη την υπογραφή του. Ο Πρόεδρος προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, συντονίζει τις εργασίες της, εισηγείται σε αυτή πάνω στις ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις της Ένωσης, ενώ διορίζει πληρεξούσιο ή πληρεξούσιους εκ των μελών της ΔΕΠΟΛ για τη διενέργεια πράξεων αρμοδιότητας του.
11.6 Υπεύθυνος οικονομικών του πολιτικού φορέα είναι ο Ταμίας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της είσπραξης των εισφορών, των πληρωμών, της διαχείρισης των τραπεζικών λογαριασμών, των διαδικτυακών λογαριασμών και συναλλαγών, των σχέσεων με τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, της σύνταξης ετήσιου προϋπολογισμού, της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών, της εκπλήρωσης κάθε οικονομικής υποχρέωσης του πολιτικού φορέα, της διαχείρισης των οικονομικών με απόλυτη διαφάνεια, σύμφωνα με το νόμο περί οικονομικών των κομμάτων και ενημέρωσης της Διοικούσας Επιτροπής και των μελών μια φορά το μήνα με σχετική δημοσίευση στο διαδικτυακό τόπο της ΔΕΠΟΛ .
11.7 Ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής παύεται από τα καθήκοντα του αν διαπιστωθεί ότι ενεργεί αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις την ιδρυτική διακήρυξη και το παρόν καταστατικό με απόφαση των 2/3 του σώματος που θα συγκροτείται από την διοικούσα επιτροπή και από την επιτροπή δεοντολογίας . Η ψηφοφορία θα είναι μυστική και η απουσία μέλους από την διαδικασία θα ενέχει θέση αρνητικής ψήφου εκτός και εάν η απουσία θεωρείται δικαιολογημένη (αποστολή εκτός έδρας, ασθένεια).

ΑΡΘΡΟ 12
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

12.1 Αρμοδιότητα της Επιτροπής επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας είναι η επίλυση κάθε εσωτερικής διαφοράς όπως και η αντιμετώπιση μομφής από οποιοδήποτε μέλος ή όργανο της ΔΕΠΟΛ.
12.2 Στην Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας μπορούν να κατατεθούν προτάσεις μομφής που αφορούν στην ακύρωση απόφασης κάποιου οργάνου εκτός των αποφάσεων Συνεδρίου. Οι προτάσεις κατατίθενται εγγράφως, ενυπόγραφα και με συνοδευτική επιστολή τεκμηριωμένης αιτιολόγησης και πρέπει να σχετίζονται με:
α. τη μη τήρηση και εφαρμογή των γενικών αρχών της ΔΕΠΟΛ καθώς και του προγράμματος της.
β. τη μη τήρηση του καταστατικού.
γ. τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου.
δ. τη μη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία των οργάνων.
ε. τη μη τήρηση των οικονομικών του κόμματος.
Για τα ίδια θέματα η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας έχει ελεγκτική αρμοδιότητα, δηλαδή και χωρίς την κατάθεση μομφής, εφόσον υποπέσουν στην αντίληψη της στοιχεία μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία διερεύνησης, επεξεργασίας και υποβολής πρότασης ψηφιακά στην κρίση των μελών.
12.3 Για κάθε πρόταση μομφής η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας ακολουθεί την εξής διαδικασία:
α. ακροαματική διαδικασία
β. διαβούλευση των διαδίκων με την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον τριών μελών της Επιτροπής επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας κατά την οποία συζητούνται προτάσεις επίλυσης της διαφοράς με σκοπό την εξεύρεση λύσης αποδεκτής από όλες τις πλευρές.
γ. σε περίπτωση που η επίλυση της διαφοράς δεν είναι δυνατή η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας εκδίδει απόφαση δεσμευτική για όλους.
12.4 Η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας αποφασίζει:
α. για την εγκυρότητα των αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής.
β. για τη μόνιμη και προσωρινή αδυναμία οργάνου ή μέλους να επιτελέσει το έργο του.
γ. για την εκλογιμότητα έκπτωτου μέλους στο Συνέδριο και στα όργανα.
δ. για τη διαγραφή μέλους σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος καταστατικού.
ε. για τα διαδικαστικά ερωτήματα των οργάνων και των μελών.
στ. για διαφορές μεταξύ μελών του κόμματος, μεταξύ οργάνων του κόμματος, μεταξύ μελών και οργάνων.
12.5 Η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας αποτελείται από 5 μέλη που εκλέγονται από την Κ.Ε. με ειδικό ψηφοδέλτιο και ξεχωριστή λίστα υποψηφίων που έχουν καταθέσει ενδιαφέρον ένα μήνα πριν. Η εκλογή των μελών της Επιτροπής επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας γίνεται όπως και για τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Ταυτόχρονη υποψηφιότητα και για τις δύο Επιτροπές δεν επιτρέπεται.
Έως την ψήφιση των μελών για την συγκρότηση της επιτροπής από το συνέδριο ορίζεται προσωρινή επιτροπή από την διοικούσα.
12.6 Η Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας επεξεργάζεται τροποποιήσεις, βελτιώσεις και δέχεται προτάσεις μελών για αλλαγές στο καταστατικό που θα προταθούν στο Συνέδριο προς συζήτηση και ψήφιση. Οι διορθώσεις αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση της διαφάνειας, στη λογοδοσία, στην ανακλητότητα, στη συμμετοχή των μελών, στην εναλλαγή των προσώπων, στις θητείες στα όργανα κλπ.
12.7 Όλα τα μέλη έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με την Επιτροπή επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας προκειμένου αυτή να ασκήσει τις αρμοδιότητες της. Οι αποφάσεις της Επιτροπής επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας δημοσιεύονται στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΕΠΟΛ.

ΑΡΘΡΟ 13
ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

13.1 Οι Τομείς Μελέτης και Έρευνας του κόμματος έχουν αρμοδιότητα τη μελέτη, την έρευνα, την πολιτική ανάλυση, την επεξεργασία, τεκμηρίωση, διαμόρφωση πολιτικών και επιστημονικών προτάσεων, τη δημιουργία σχετικής βάσεως δεδομένων και τη διαμόρφωση στρατηγικής για τις ανάγκες της ΔΕΠΟΛ. Εισηγήσεις και προτάσεις των Τομέων εφόσον υποβληθούν στην Διοικούσα Επιτροπή προς συζήτηση και ψήφιση, αποτελούν τις εξειδικευμένες πολιτικές θέσεις της ΔΕΠΟΛ.
13.2 Ο κάθε Τομέας στελεχώνεται από μέλη και μη μέλη – εμπειρογνώμονες με ειδικότητα αντίστοιχη και ανάλογη με αυτή του Τομέα. Μέσα σε κάθε Τομέα μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας μόνιμες ή έκτακτες.
13.4 Ο κάθε Τομέας συνεργάζεται με φορείς αντίστοιχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οργανώνει ή συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά και ερευνητικά προγράμματα, σε επιστημονικά και πολιτικά συνέδρια, ημερίδες, φορέων και κινημάτων.
13.4 Ο κάθε Τομέας οργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια για την πολιτική επιμόρφωση των στελεχών, των μελών, των φίλων και γενικά των Ελλήνων πολιτών.
13.5 Ο κάθε Τομέας υποβάλλει ετήσιο προγραμματισμό και ετήσιο απολογισμό στη Διοικούσα Επιτροπή και στο Σώμα των Μελών. Τα αποτελέσματα των εργασιών των Τομέων, μελέτες έρευνες, αναλύσεις, πολιτικά κείμενα υποβάλλονται στην Διοικούσα Επιτροπή και αποτελούν αντικείμενο στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΠΟΛ.
13.6 Για τη στελέχωση των Τομέων, ή ομάδων εργασίας των Τομέων γίνεται πρόσκληση συμμετοχής στο Σώμα των μελών με σαφή αναφορά το θέμα εργασίας. Η απόφαση για την δημιουργία κάποιου Τομέα είναι αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής. Η στελέχωση και λειτουργία των Τομέων είναι ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής.
13.7 Oι συνεδριάσεις των τομέων δημοσιοποιούνται στον ισότοπο του κόμματος και είναι σε δημόσια θέα.

ΑΡΘΡΟ 14
ΤΟΠΙΚΑ / ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

14.1 Τα Τοπικά Γραφεία δημιουργούνται σε κάθε περιοχή εφόσον το αποφασίσουν τουλάχιστον 9 μέλη.
14.2 Το Τοπικό Γραφείο έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α. Ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής για τις αρχές και τους στόχους της ΔΕΠΟΛ.
β. Διαβουλεύεται με τους πολίτες, την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς φορείς, τις επαγγελματικές οργανώσεις, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη διαμόρφωση της πολιτικής και των προτεραιοτήτων της ΔΕΠΟΛ στο χώρο ευθύνης του.
γ. Αποφασίζει για τα θέματα τοπικού ή εργασιακού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των αρχών της ΔΕΠΟΛ
δ. Διοργανώνει ομιλίες, ημερίδες, εκδηλώσεις, δράσεις για τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες της περιοχής με θέματα πολιτικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, επιμορφωτικού ενδιαφέροντος.
ε. Προτείνει τη διοργάνωση δημοψηφισμάτων για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
στ. Φροντίζει για την δυνατότητα πρόσβασης και ακρόασης όλων των μελών και φίλων, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, στα γραφεία της. Παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης των μελών στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΕΠΟΛ.
ζ. Μεριμνά για την δημιουργία και λειτουργία διαδικτυακού τόπου ή την σύνδεση με διαδικτυακό τόπο στον οποίο δημοσιεύει όλες τις αποφάσεις των οργάνων της και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με τις δραστηριότητές της.
14.3 Σε κάθε Τοπικό Γραφείο εκλέγεται από τα μέλη κάθε χρόνο η συντονιστική επιτροπή που αποτελείται από το συντονιστή, τον γραμματέα και τον ταμία, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν αξίωμα σε άλλο όργανο. Ένα μέλος μπορεί να ανήκει μόνο σε ένα Τοπικό Γραφείο.
14.4 Κάθε μέλος εφόσον αλλάξει τόπο κατοικίας ή εργασίας, μπορεί να μεταγράφεται σε άλλο Τοπικό Γραφείο με απλή γραπτή δήλωσή του, αφού ενημερώσει το Τοπικό Γραφείο από το οποίο αποχωρεί.
14.5 Με εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής ή της συντονιστικής επιτροπής του Τοπικού Γραφείου μπορεί αυτό να χωριστεί σε δύο ή περισσότερα, όταν έχει αριθμό Μελών που δυσχεραίνει την αποτελεσματική λειτουργία του.
14.6 Τα περιφερειακά γραφεία αποτελούνται από 7 μέλη κατ’ ελάχιστο. Τα μέλη ψηφίζουν μεταξύ τους και εκλέγουν τον Συντονιστή της Περιφέρειας. Αποτελούν το συντονιστικό όργανο της κάθε περιφέρειας και συνεργάζονται με την διοικούσα επιτροπή του πολιτικού φορέα.

ΑΡΘΡΟ 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

15.1 Οι οικονομικοί πόροι της ΔΕΠΟΛ είναι:
α. Οι συνδρομές των Μελών
β. Οι έκτακτες εισφορές Μελών, Φίλων ή κάθε πολίτη που υποστηρίζει την ΔΕΠΟΛ
γ. Η κρατική επιχορήγηση,
δ. Δωρεές και χορηγίες,
ε. Οι εισπράξεις από εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
15.2 Η συνολική πορεία των οικονομικών της ΔΕΠΟΛ εξετάζεται προϋπολογιστικά και απολογιστικά σε ειδική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στη βάση σχετικής έκθεσης που υποβάλει η Επιτροπή Οικονομικών. Ο Προϋπολογισμός και ο Οικονομικός Απολογισμός πρέπει να είναι απόλυτα ισοσκελισμένοι. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα τίθεται σε ειδική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής προκειμένου μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Οικονομικών να παρθούν αποφάσεις.
15.3 Η Επιτροπή Οικονομικών αποτελείται από τον Οικονομικά υπεύθυνο που έχει οριστεί από την διοικούσα, τον πρόεδρο της επιτροπής επίλυσης διαφορών και δεοντολογίας, τον νομικό υπεύθυνο και από 4 εκλεγμένα μέλη της Κ.Ε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1:
Το παρών καταστατικό είναι προσωρινό και ισχύει μέχρι το Καταστατικό Συνέδριο , όπου η τελική του διαμόρφωση θα αποφασιστεί από το σώμα των μελών του Συνεδρίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:
Μέχρι το συνέδριο, ορίζεται προσωρινή Διοικούσα επιτροπή, ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  Παρασκευαϊδης Βασίλειος  ( Μηχ/νος Τλ/νιων & Ενέργειας- Management,Marketing Developer ) 

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Αλεξόπουλος Φώτιος ( Δ.Σύμβουλος Αγ.Παρασκευής )

ΜΕΛΟΣ 1 :  Κόλλιας Χρήστος ( Ελεύθερος Επαγγελματίας )

ΜΕΛΟΣ 2:  Ελευθεριάδης Λάζαρος ( Πολιτικός Μηχανικός )

ΜΕΛΟΣ 3:  Αποστολούδης Απόστολος

 

 

 

 

 

 

 

Η επιτροπή αυτή θα οδηγήσει την ΔΕΠΟΛ έως το συνέδριο!

Το ανωτέρω καταστατικό , αφού αναγνώστηκε, συνυπογράφεται από διακόσια είκοσι τέσσερα (208) , ιδρυτικά μέλη ως ακολούθως:

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ…ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ…ΑΠΟ 24/11/2011. Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ…ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 1985 ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ 173 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ..ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 127 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ..ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΗΝΥΓΗΣΟΥΜΕ….ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…Σ.Ε.Υ.Σ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ…

  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΑ ΒΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here