ΦΟΡΟΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

0
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ

Επειδή πολύς λόγος γίνεται στις διάφορες ειδήσεις για τον φόρο στις σακούλες των Σούπερ Μάρκετ, ας μην μας αποπροσανατολίζουν , γιατί το 2018, η φοροεπιδρομή άρχισε από την πρώτη ημέρα και όχι μόνο στις……. σακούλες!!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν : 

 Κατάργηση εκπτώσεων σε φόρους, αύξηση των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και νέους φόρους, όπως αυτόν στις πλαστικές σακούλες φέρνει το 2018.

Συγκεκριμένα καταργείται η έκπτωση για ιατρικές δαπάνες και δη αυτή, από τον φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου, του 10% του ποσού των δαπανών του για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του.  Επίσης καταργείται η έκπτωση ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων. 

Επιπρόσθετα επιβάλλεται φόρος στις ενοικιάσεις τύπου Airbnb, ενώ σε ισχύ τέθηκε και ο φόρος στις πλαστικές σακούλες. Πλέον η πλαστική σακούλα στα σούπερ μάρκετ ή σε άλλα εμπορικά καταστήματα θα κοστίζει 4 λεπτά του ευρώ (περιβαλλοντικό τέλος 3 λεπτά + 24% ΦΠΑ). 

Επίσης, πλέον, επιβάλλεται φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, ενώ αναφορικά με το ΦΠΑ στα νησιά εξαιρούνται για 6 μήνες 5 νησιά της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου όπου θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ.

Σημαντικό είναι και το γεγονός της αύξησης των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων, καθώς από 1-1-2018, οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του προηγούμενου έτους κάθε επιχείρησης.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο29-12-2017
Επόμενο άρθρο05-01-2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here